Algemene informatie


Socialisatie
Onze pups worden grootgebracht in huiselijke kring en zullen dus alle normale huiselijke activiteiten meemaken. De eerste 3 weken is er vooral rust voor pups en moederhond maar zodra het mogelijk is zullen de pups huis, tuin en omgeving gaan ontdekken. Meerdere ruimten, speelgoed, andere dieren, het gras, de auto, een school of de bus/trein, we doen ons uiterste best de socialisatie optimaal te laten verlopen. Om aan (harde) geluiden te wennen spelen we regelmatig een CD af.  Veel contact met mensen, zowel jong en oud, is belangrijk en ook u als toekomstige eigenaar bent natuurlijk van harte welkom. Omdat we hopen dat de toekomstige eigenaren de socialisatie doorzetten raden we een puppy cursus altijd aan.

Plaatsen
Natuurlijk zoeken we voor onze pups een thuis waar ze met liefde kunnen opgroeien en houden rekening met uw wensen rondom een pup: wil je trainen of niet, naar de show, er mee fokken? Waar komt de hond, in een druk gezin of juist alleen bij de baas? We streven naar een optimale ‘match’ tussen hond en toekomstige eigenaar. Als fokker hebben we natuurlijk snel zicht op de karaktertjes maar als extra wordt er meestal rond de 5 a 6 weken oud een puppy gedragstest bij ze afgenomen. Rond die tijd beslis ik als fokker welke pup naar welk gezin/baasje gaat. Die plaatsing gaat natuurlijk in overleg en ik houd zeker rekening met de wens van de toekomstige eigenaar.

Eenmaal mee naar de nieuwe baas verlaten de pups gechipt, ontwormt en gevaccineerd ons als fokker. Stambomen worden aangevraagd via de Raad van Beheer en de RRCN zal hun eigen nestinventarisatie uitvoeren, daar krijgt u een afschrift van. Het DNA profiel wordt tegelijk met het chippen aangevraagd en het nieuwe paspoort levert de dierenarts die ook de eerste inentingen verzorgd. Tot slot krijgt u een (algemene) informatie map van ons mee, wat voer, een dekentje met eigen geur en natuurlijk een levenslange uitnodiging tot contact. Ook nadat de pup ons huis verlaat, staan we open voor vragen, mooie foto’s, korte berichtjes en bezoekjes! In het eerste jaar organiseren we voor alle pups en eigenaren een terugkomdag. Ook daarna hebben we regelmatig contact in een groepsapp en wandelingen door het hele land.