Disney nest


Tinkerbell is bij ons als fokker gebleven en past precies in ons gezin. Ze is rustig en gemakkelijk maar gaat graag haar eigen gang. Op de training doet ze het super en vooral aandachtsoefeningen zijn net als bij haar moeder fantastisch. We zijn erg dol op haar.

vrijdag 11 december

De laatste dag dat Chewbacca bij ons is en hij geniet met volle teugen van de grote tuin en zijn zus.

Nu Chewbacca nog even wacht op zijn nieuwe baasjes en Tinkerbell als nieuwe aanwinst van Rawridge blijft, houden ze elkaar nog even warm!

Dinsdag 1 december

Vandaag was het gelukkig niet zo koud en weinig wind dus tijd voor wat frisse lucht.

Woensdag 25 november

De pups gaan vanaf vandaag regelmatig naar buiten en kunnen zo wennen aan de kou, nattigheid, gras en dergelijke. En ze hebben veel plezier!

Dinsdag 24 november

Zondag 22 november

Titels en wins:  

De dagen vliegen voorbij en de pups groeien snel. De zwaarsten wegen meer dan 6 kilo en Tarzan als kleinste weegt bijna 5 kilo waardoor hij eindelijk met zijn broers in het spel mee kan komen. De pups zijn 2 keer in de auto geweest en hebben van hun moeder geleerd niet zo hard te joelen onderweg, dat scheelt weer. De gedrag test afgelopen donderdag was echt super en fijn te horen dat alle pups mensgericht zijn, niet angstig en mild van karakter. Erg blij om te horen dat alle energie die je als fokker stopt in socialisatie ook daadwerkelijk effect heeft.

Morgen gaan we naar de dierenarts voor de 1e inenting, ontwormen en algehele check. Daarna proberen we rust en uitjes af te wisselen. Slapen blijft uitemate belangrijk en Matong speelt graag met haar pups in de tijd dat ze wakker zijn. Omdat Matong het wel tijd vind dat de pups minder bij haar drinken en meer uit de waterbak, gaat ze vaak maar voor het gemak wat hoger liggen, verstandig dus.

Dinsdag 17 november

Gister zijn alle pups gechipt en dat is fijn want stamboom en DNA profiel worden nu gemaakt. Vandaag zijn ze kort naar buiten geweest zo tussen wat buien door. Een hele belevenis want daarna lagen ze weer voor uren te slapen! Ook voor moeder Matong wat lastig omdat ze erg beschermend is naar haar pups en buiten alles in de gaten houden is een hele taak.

Zondag 15 november

Eten, slapen en spelen is wat de Rawridge familie de hele dag doet. Met het vele bezoek wordt geknuffeld en in huis worden allerlei verschillende kamers ontdekt. Alle pups zijn nieuwsgierig, alert, lief en bijzonder mooi! As donderdag is de gedragtest en morgen worden alle pups gechipt.

 Donderdag 12 november

Bijna 5 weken oud en een paar pups zijn al meer dan 4 kilo! Wat gaat de tijd snel. Een impressie van vandaag.

Woensdag 11 november

Omdat de pups graag buiten de werpkist met ren het huis ontdekken, rondrennen en spelen is hun domein vergroot. Ze krijgen een stuk van de woonkamer erbij en en de keuken is ingericht zodat alle pups kunnen wennen aan de geluiden daar en hun eten en drinken bij Matong en Pjerwy de Hovawart kunnen krijgen.

Donderdag 5 november

Alle pups eten nu 2 keer per dag Energique vers puppy vlees, net zoals hun moeder die geduldig wacht tot de pups klaar zijn waarna zij kan eten. In vers vlees zitten veel natuurlijke voedingsstoffen en de darmflora van de pups kan zo goed ontwikkelen. De vacht van een hond die bij de pups al erg mooi is, blijft glanzend en gezond via deze voeding. Ontlasting wordt ermee tot een minimum beperkt aangezien de meeste stoffen door het lichaam worden opgenomen.

Matong is een rustige, verzorgende moeder die gepast af en toe afstand neemt maar altijd voor de pups beschikbaar is zodra dat nodig is. Ze speelt met ze als ze dat willen en is altijd beschikbaar als ‘slaap kussen’.

1 november

Tijd om een rennetje aan te bouwen zodat de pups de wereld langzaam kunnen verkennen.

26 oktober

Twee weken oud en net voor de eerste keer ontwormt. Er wordt flink met ze geknuffeld.

 12 oktober 2015

Matong is op 10 oktober bevallen en is super blij met haar pups.

Matong, onze leverkleurige teef geimporteerd uit Australie heeft haar 1e nest gekregen. Vader van dit nest is de Russische Jelany Red Abako.