Aboriginal nest


Zondag 4 juni. De pups zijn vertrokken naar hun nieuwe baasjes en doen het daar supergoed. 

30 mei. De pups hebben gister zowel een gedrag test ondergaan als de RRCN nestinventarisatie. De gedragtest geeft altijd waardevolle informatie voor de nieuwe eigenaren: waar let je op met de opvoeding en training, wat zijn typische kenmerken voor die pup en wat kun je daarom verwachten aan gedrag. De test liet zien dat het plezierige en stabiele pups zijn dus dat is een bevestiging wat ik als fokker natuurlijk ook al had gezien. 

De RRCN nestinventarisatie was plezierig en de pups zijn alledrie gezond, hebben een fijn temperament en een mooie bouw. We zijn super trots op ze nu ze eind van deze week alweer hun nieuwe baasjes/gezinnen gaan verheugen met hun aanwezigheid!

Rawridge Tribal Bouddi – Dexter

Rawridge Native Bunji – Dan

Rawridge Indigenous Warrin – Ponto

27 mei en de pups zijn 7 weken oud. We genieten nog een weekje van ze!

23 mei. Vandaag gechipt door de Raad van Beheer en in de middag bij de dierenarts de entingen gehaald. Een drukke dag dus maar de pups doen het super in een nieuwe omgeving, ze zijn nieuwsgierig en gaan na verloop van tijd slapen. Matong is en blijft een lieve, rustige moeder.

20 mei, alweer een zonnige dag en dus prachtig voor de pups.

18 mei, gister de eerste autorit gehad en dat ging allemaal prima.

16 mei, de buiten temperatuur is prima voor de pups dus ze lopen nu meestal buiten rond tot ze weer in slaap vallen (vandaag even in de koelte van de werpkist). Matong wacht geduldig tot er wat eten of drinken voor haar overblijft.

De drie pups hebben vandaag in de grote tuin rondgerend en met hun halfzus Tinkerbell ‘gespeeld’. Eigenlijk wilde Tink graag spelen maar vinden de broers het nu nog wat te veel dus afwachten maar!

‘Rawridge Indigenous Warrin’ met roepnaam Ponto

‘Rawridge Tribal Bouddi’ met roepnaam Dexter

'Rawridge Tribal Bouddi' met roepnaam Dexter

‘Rawridge Native Bunji’ met roepnaam Dan

'Rawridge Native Bunji' met roepnaam Dan

12 mei en bijna 5 weken oud. De pups houden van bezoek en met name kinderen vinden ze superleuk. Er wordt graag buiten gespeeld en in de rustpauzes groeien ze flink door!

8 mei en vanwege het zachtere weer kunnen de pups nu bij geschikte weersomstandigheden naar buiten. 

7 mei alweer 4 weken en 4 kilo. Vandaag weer ontwormen, de pups eten en drinken steeds beter en nu er regelmatig visite aanwezig is kunnen ze mooi wennen aan allerlei mensen en kinderen.

Niet alle speelgoed is ridgeback proof, speelgoed haaitje was te zacht maar een flos is prima voor de tandjes.

Matong nog steeds supertrots en blij maar ze laat nu wel merken dat er alleen wordt gedronken en niet gebeten!

4 mei en de pups gaan nu regelmatig de werpkist uit om het huis te verkennen. Ze leren drinken (puppymelk) en eten (Enerqique puppy vlees met wat gekookt water) dus dat gaat super. Soms luisteren ze naar een CD met geluiden zoals onweer en auto’s. Alles in kleine stapjes en nog veel slapen, net als moeder Matong die sinds enkele dagen weer mee loopt met de dagelijkse wandelingen.

2 mei

30 april, de pups komen nu regelmatig de werpkist uit en verkennen dan de omgeving om vervolgens weer snel in slaap te vallen. Er is een duidelijke voorkeur om op iemands arm te slapen. Ze wegen nu rond de 3 kilo en proberen hun ‘nest’ een beetje schoon te houden.

27 april, Koningsdag en er werd vandaag voor het eerst even gespeeld.

26 april, de pups lopen nu steviger op hun pootjes, beginnen wat te spelen en kijken af en toe rond. Natuurlijk slapen ze nog de meeste tijd. We houden ze elke dag even vast en dan worden we nieuwsgierig besnuffeld. Het zijn lieve pups!

23 april, 2 weken oud en vandaag ontwormt voor de 1e keer. Alweer 2 kilo en ze hebben natuurlijk ook wel erg veel drinken met zijn drieën. De pups zetten hun 1e stapjes en slapen nog veel, net als hun moeder.

21 april, bijna 2 weken en natuurlijk is er nog volop rust in de werpkist. Even op de arm liggen vinden ze alledrie heerlijk. De oogjes gaan verder open en de 1e stapjes worden gezet.

19 april en de oogjes gaan open, er wordt al wat geprobeerd op 4 pootjes te lopen (nog veel gewankel) en de pups wegen nu rond de anderhalve kilo. 

Een week alweer 16 april, de reutjes drinken veel en slapen veel,vooral in de nacht zijn ze rustig. Moeder Matong begint in de gaten te krijgen welk piepje serieus moet worden genomen en welk geluidje geen aandacht verdient. Ze gaat nu vaker even voor de werpkist liggen. De temperatuur van de rode lamp kan omlaag en de pups zijn de kilo gepasseerd. 

Dag 5, 14 april De reutjes zijn rustig en vanavond in geboortegewicht verdubbeld. Binnenkort moeten de nageltjes geknipt want die waren eigenlijk al lang meteen na de geboorte. Matong is een ervaren moeder en dat merk je aan alles dus plezierig, ze houdt de werpkist en pups goed schoon en rust ook zelf goed uit.  Ze is altijd erg beschermend als moeder en staat bij het kleinste geluidje al naast de pup. Af en toe moet ze natuurlijk even de grote tuin in maar dan snelt ze meteen weer terug!

Dag 4, 13 april  Pups en moeder Matong doen het goed dus dat is fijn. De nachten zijn rustig en ook plezierig als je er naast ligt te slapen.

Matong haar 2e nest is geboren op 9 april 2017, zoals het er nu uitziet zijn het 3 correcte reutjes waarvan 2 lever kleur en 1 zwartneus. Alle pups hebben mooie ridges waarvan 1 pup een minimale offset zoals moeder Matong.

Geboortegewichten:

Zwart neus 488 gram

Lever reu met witte borstvlek 458 gram

Lever reu zonder wit 514 gram

Alle reutjes zijn op het einde van dag 1 30/40 gram aangekomen dus dat is fijn. Op dag 2 komt onze zwart neus zelfs 80 gram aan.

De pups zijn nog doof en blind maar kunnen wel goed ruiken! We wennen ze ook snel aan de mensengeur zodat die vertrouwd wordt.