Farey nest


Week 8 Farey nest

De laatste week alweer voor de pups voordat er afscheid moet worden genomen. Echter reutje Quint blijft in de buurt wonen en zal met ons naar showtraining en show bezoek gaan. Dus daar kijken we naar uit want het is een mooi en bijzonder lief en aanhankelijk reutje. Zijn gegevens zullen op deze site komen te staan onder ‘Rawridge reuen’.

Zowel Kaluga als Jana blijven bij ons als fokker wonen en vanaf volgend week zijn hun gegevens en vorderingen in groei, show en algemene ontwikkeling te vinden zijn onder ‘Onze honden’. We verwachten met deze twee mooie en lieve dames weer een groot avontuur aan te gaan. Vooral Tinkerbell is er helemaal klaar voor om hun wegwijs te maken in de wijde wereld.

Komende week zullen de pups nog worden bekeken door leden van de nestinventarisatie RRCN. Daarnaast is het spelen, ontdekken, eten en slapen. Dat zal nog een hele tijd zo blijven.

Week 7 Farey nest

De pups zijn vandaag 3 november ingeënt en allemaal gezond verklaard door de dierenarts. Vanmiddag was het eindelijk rustig en zonnig weer om naar buiten te gaan. Wel koud maar daarom blijven ze in beweging.

Aan het einde van week 7 drinken de pups nog af en toe bij Matong, ik hou haar een beetje bij hun weg zodat ze kan afbouwen en straks weer haar conditie kan opbouwen naast de fiets. De pups zijn regelmatig buiten geweest met het mooie weer en zijn behoorlijk actief met spelen. Vooral de teefjes zijn behoorlijk fel in dat spelen en alvast oefenen met rangorde bepaling.

Week 6 Farey nest 

Omdat het nog te koud is om naar buiten te gaan, spelen de pups in huis en in de verbouwde garage (met verwarming). Volgende week wordt het warmer zonder regen dus dat is een mooie tijd om met ze de tuin in te gaan. Afgelopen week zijn de pups in de auto geweest en zijn ze gechipt door de mevrouw van de Raad van Beheer. Hun stamboom naam is daarmee gekoppeld aan het chipnummer:

Rawridge Fyodor of Farey zal bij zijn nieuwe baasjes de naam Quint krijgen (reutje).

Rawridge Marusya of Farey heeft als roepnaam Jana (kleinste teefje wat roder van kleur).

Rawridge Kaluga of Farey heet Kaluga (grootste teefje).

Week 5 Farey nest

In week 5 gaan de puppen veel spelen, eten ze zowel brokjes als vlees, drinken water en moedermelk, slapen het grootste gedeelte van de dag en wennen aan meerdere ruimten, geluid en dergelijke. Er wordt nog veel geknuffeld en sommigen proberen de werpkist uit te klimmen. Moeder Matong neemt een beetje afstand want ze heeft haar slaap nodig. Wel leert ze de pups deze week dat ze regelmating bij haar mogen drinken maar ze mogen niet bijten tijdens het drinken. Dan gromt ze en loopt weg, daarna passen de pups zich aan. Matong speelt veel met de pups die af en toe hard tegen haar grommen als ze haar poot op hun houdt. Tinkerbell gaat zich nu ook met de pups bemoeien, vooral grootste teefje Kaluga is een favoriet maatje. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar zagen, klikt het tussen die twee. Alle pups zijn weer ontwormd en nageltjes worden nog steeds geknipt, iets wat hun hele leven terug zal komen.

Week 4 Farey nest

De week begon met de warmste 13 oktober ooit! Wat een prachtig weer. Matong, Tink en pups hebben net als ons ervan genoten.

De dagen erna hebben de pups een flinke ontwikkelingssprong gemaakt want ze rennen nu elke dag buiten de werpkist rond om te spelen en te snuffelen. Het zijn nieuwsgierige pups en houden ontzettend van knuffelen!

We zijn gestart met vast voer, dat is vers puppenvlees van Energique en is goed voor de ontwikkeling van de darmflora. Drinken kunnen ze natuurlijk wel uit een bak maar water is een stuk minder aantrekkelijk dan puppenmelk met warm water! Matong is en blijft een lieve en zorgzame moeder, zeer beschermend wat goed is maar soms ook lastig met socialiseren.

Week 3 Farey nest

Alweer 3 weken oud vandaag vrijdag 12 oktober, de pups groeien en spelen nu ook met elkaar. Nageltjes weer geknipt en Matong gaat nu regelmatig weer op haar eigen bank in de serre liggen. Vooral als de zon schijnt vind ze dat heerlijk. 

Week 2 van het Farey nest

In week 2 groeien de pups flink. Het reutje passeert de 2 kilo en de dames anderhalve kilo. Nageltjes worden geknipt, oogjes en oren gaan open en er wordt nog veel geslapen. Met Matong gaat het goed, die wandelt weer buiten samen met Tinkerbell. Achter een ree aan jagen is onverstandig gezien de conditie maar toch geprobeerd. De warmtelamp kan wel uit want buiten is het best warm voor oktober en met een behoorlijke vetlaag hebben de pups het niet koud, vooral omdat Matong dag en nacht naast ze ligt.

Een impressie van week 2:

Op 21 september 2018 is Matong bevallen van haar 3e en laatste nest:

Teefje 364 gram (geboren in ‘gewone’ bevalling)

Reutje 438 gram (doodgeboren)

Teefje lever 396 gram (geboren na keizersnede en overleden na 2 dagen)

Reutje 492 gram (geboren na keizersnede)

Teefje 406 gram (geboren na keizersnede)

Vader van deze pups:

Jelany Red Djimbo Farey (CRUFTS, INT CH, CH Villagedogs Hot topic X JWW, WW, CW, INT CH, Multi Champion & Winner Aresvuma Olana Red).

 Gegevens Farey (roepnaam):

 DOB: 26-05-2012

 Hoogte: 70 cm

 Gewicht: 46 kilo

 HD A

 ED vrij

 DM: N/N (geen drager)

 Liver gene: B/b (drager)

 Brucela canis: neg.

 Hemphylia: geen drager

 JME: vrij, geen drager

 stamboom

 HD uitslagen 

Farey is een rustige, vriendelijke hond die bij zijn eigenaren net onder Moskou woont. Hij komt uit een nest van 12 puppies (Jelany Red D nest) waarvan 3 puppies met multikroon. Zijn broer Int CH Jelany Red Djastin Daimond Francois Jene en zussen CH Jelany Red Dayana Odri and CH Jelany Red Dior Olivia, zijn net als Farey succesvol op de show. Hij heeft zelfs de felbegeerde titel ‘Top Ridgeback 2016’ gekregen. Als fokker heb ik Farey vaak ontmoet alsook zijn baasjes Alla en Alexander. Het blijft een lieve, rustig en mooie hond met ontzettend gastvrije en vriendelijke eigenaren. Omdat hij een levergen heeft, verwachten we ook weer een aantal puppies met deze kleur. Eerdere nesten van Farey laten zien dat hij weinig schoonheids ‘foutjes’ zoals teveel wit als extra kroontjes, vererft. Ook zie je veelal zijn hoekingen en gangwerk terug in zijn nakomelingen, Farey werd op de WDS 2017 dan ook beste reu progeny. Kortom een lieve, stabiele, gezonde en prachtige hond die tesamen met Matong haar Australische bloedlijnen een perfecte fit is. 

Voor meer informatie kunt u het beste Elena Kamle (fokker en mede eigenaar Farey) bezoeken op haar Facebook pagina. Daar staat het meeste recente nieuwe met foto’s.