Over ons


Voordat de Ridgebacks hun intrede deden in ons gezin, hadden we een ander ras genaamd Hovawart. Na een super leuke en lieve blonde Hovawart reu kregen we een zwarte reu (Pjerwy) waar we helaas in augustus 2017 afscheid van moesten nemen. Hij zal altijd in onze gedachten blijven, een super hond.

Januari 2010 zijn we als gezin naar Brisbane, Australië verhuisd en daar hebben we drie jaar gewoond. Matong heeft zich in 2011 bij onze roedel gevoegd en komt bij een gerenommeerde Australische fokker en keurmeester D. Brennan vandaan, haar kennelnaam is ‘Huntingridge’. Matong houdt nog steeds van zonlicht en warmte die in haar geboorteland volop aanwezig is. Haar naam betekent ‘Powerful’ en is van Aboriginal komaf.

Matong en Pjerwy

Uit Matong haar eerste nestje hebben we een teefje gehouden, Tinkerbell, een zeer lieve, sterke en ondernemende dame waar we erg trots op zijn. Van Matong haar 3e en laatste nest hebben we 2 teefjes gehouden, Jana en Kaluga. We hopen bij alle dochters van Matong deze mooie mix van Russische en Australische bloedlijnen voort te zetten.

Matong en dochters leven in harmonie in Haren, een groen dorp onder Groningen waar ze genieten van een grote tuin en geregeld een fiets of wandeltocht in de natuur. Onze dochters en zoon studeren. We fokken af en toe een nestje in huiselijke kring waarbij we aanwezige richtlijnen omtrent gedrag, gezondheid en uiterlijk (o.a. van de RRCN) nastreven.

Omdat ik als fokker graag kennis heb van zaken betreft fokkerij, gezondheid en gedrag heb ik in oktober 2018 mijn KK2 examen gehaald (daarvoor KK1) en in 2019 heb ik de cursus Exterieur en Beweging gedaan, allemaal van de Raad van Beheer.