De ‘Dragons’ zijn geboren!


Op 9 juni 2021 zijn de pups van Tinkerbell en Maxi geboren, 7 reutjes en 3 teefjes. Allemaal prachtige en gezonde pups die super lieve nieuwe baasje hebben gekregen waar we heel erg blij mee zijn. Het zijn stuk voor stuk zeer lieve, sociale, aanhankelijke hondjes geworden nadat ze gedurende 8 weken met veel liefde en aandacht zijn grootgebracht. Hieronder de nieuwe baasjes en daaronder van week tot week hun socialisatie bij moeder Tinkerbell en ons als fokker.

Rawridge Gold Dragon Glaedr – Griffin

Rawridge Green Dragon Firnen – Badu

Rawridge Norwegian Ridgeback – Royce

Rawridge Hungarian Horntail – Jax

Rawridge Hebridean Black – Dogor

Rawridge Antipodean Opaleye – Jelte

Rawridge Peruvian Viper Tooth – Skye

Rawridge Blue Dragon Saphira – Maya

Rawridge Red Dragon Vervada – Uma

Rawridge Dragon’s Lair Isle Skye – Femi 

 

Week 1

Eerst de bevalling van woensdag 9 op donderdag 10 juni, we starten in de avond om 23 uur en in de ochtend om 6.30 uur wordt de laatste pup geboren. Esther en Yoni hebben geholpen net als vorig jaar en dat was super fijn met zijn drieën zijn we helemaal op elkaar ingespeeld! 

Daarna is het drinken, groeien en slapen. Tinkerbell is een beschermende moeder en zowel oma Matong als halfzussen Jana en Kaluga mogen niet bij de pups kijken. Nog even wachten dus voor de rust in huis. 

 

Week 2

De pups zijn nu rond de kilo en groeien vreselijk snel. Rond de 10e dag gaan de oogjes een beetje open en enkelen zetten hun eerste stapjes. Er zitten een paar flinke pups bij zowel reu als teef en ook enkelen die iets kleiner zijn. De pups worden ook geknuffeld maar het gootste gedeelte van de tijd drinken ze bij moeder Tink die nu ook weer de werpkist uit gaat om op een iets koelere plek te slapen maar wel voor de deur om in de gaten te houden wie naar haar pups toe gaat.

 

Week 3

Deze week is een belangrijke week want de pups gaan zelfstandig plassen en poepen. Ook lopen ze nu rond in de werpkist, ze spelen met elkaar, maken geluiden en horen voor het eerst geluiden zoals zichzelf en de stofzuiger.  Schrikken geeft niks bij een hond echter het gaat om het herstel daarna. En daarom is socialisatie zo belangrijk. We zetten de pups ook af en toe buiten de werpkist en op die manier kun je al zien welke pup veel durft, wie snel schrikt, wie naar mensen toe loopt en wie wat afwacht. Afhankelijk van wat we zien socialiseren we de ene pup net iets meer op een bepaald onderdeel. Deze week kijken we wie al wat wil drinken, water of geitenmelk. Ze worden heeeel veel geknuffeld en vinden dat allemaal heerlijk. Ook kunnen ze vanaf de derde week steeds beter hun eigen lichaamstemperatuur vasthouden waarmee de rode lamp alleen soms nog in de nacht aanstaat. Tink vind het voeden in de loop van deze week steeds minder leuk omdat de pups nu tanden krijgen en soms buiten tijdens het drinken. Eigenlijk moet Tink wat strenger zijn als moeder maar dat vind ze lastig. Zodra de pups meer naar buiten gaan zetten we daarom Kaluga en Matong meer bij de pups zodat hun beiden de pups iets strenger kunnen aanpakken. Dat helpt hun later in het leven dat ze genoeg respect hebben voor anderen honden. Als een hond zijn plek in de roedel goed kent is er altijd harmonie. 

 

Week 4

Deze week leren de pups beter lopen, spelen met elkaar, speelgoed en met ons, ze gaan buiten de werpkist socialiseren en worden met 4 weken opnieuw ontwormt. De pups wegen met 4 weken allemaal ongeveer 3 kilo. Er zit natuurlijk verschil in temperament echter het gehele nestje pups is vrij rustig. De rode lamp gaat weg en de omgevingtemperatuur gaat omlaag, nu ongeveer 22-24 graden. Er komt nu bezoek en de pups houden allemaal van knuffelen en lopen nu snel naar je toe zodra je de werpkist in loopt. Ze krijgen deze week voor het eerst hun vaste voer vlees van energique met wat warm water. Ook leren ze nu drinken, geitenmelk. Bij de ene gaat dat wat sneller dan bij de andere. Jana, Kaluga en Matong gaan nu ook naar de pups toe omdat moeder Tink vaker de pups alleen laat en vaak voor de deur ligt. We bouwen het drinken bij de moederhond af vanaf 4 weken oud, ze zal zeker nog 2 weken ze voeden echter minder.Tink loopt sinds 3 weken ook weer mee met de gewone wandelingen met haar eigen moeder en 2 halfzussen. 

 

Week 5

Deze week gaan de pups naar buiten om nieuwe dingen te ontdekken, te rennen en spelen. Ze beginnen met het eten van Energique vlees en drinken nu ook water of geitenmelk. Tink voed de pups nog maar minder vaak. Er komt veel visite van de toekomsite nieuwe baasjes en daarmee worden ze heel veel geknuffeld. In de nachten gaan ook de eigen baasjes weer meer slapen en naar hun eigen bed ipv op een matras naast de werpkist. We zetten nu onze wekker op de tijd waarop de pups voeding nodig hebben plus een schoon kleed in de werpkist. De wasmachine draait volle toeren zoals altijd met een nestje pups. Overdag zijn er extra studenten die ons helpen met de socialisatie van de pups. Het zijn drukke tijden voor baasjes en pups! Slapen echter en uitrusten na de nieuwe activiteiten blijft tot heel oud super belangrijk voor een pup.

 

Week 6

Het gaat erg goed met alle pups die genieten van de tuin, het spelen en daarna weer slapen/eten en knuffelen. Toekomstige baasje komen regelmatig op bezoek dus dat is super om de pups te leren kennen. De pups zijn gechipt door de medewerkster van de raad van Beheer wat allemaal soepel verliep. Het is een rustig nestje betreft temperament en daar zijn we erg blij mee.

 

 

Week 7

De pups gaan alweer hun 7e week in! Ze zijn overdag buiten om te spelen, slapen (in de buitenbench) en eten/drinken en kunnen al heel hard rennen. S’nachts slapen ze binnen in de werpkist en zijn dan behoorlijk uitgeteld. Allemaal houden ze enorm van knuffels en ontwikkelen hun eigen persoonlijkheid wat super leuk is. Op 23 juli gingen ze naar de dierenarts voor de inenting en gezondheidscheck. Dat ging super en van te voren was er nog even geoefend met het lopen aan de riem wat niet bij iedereen soepel verliep … In de auto waren er enkelen die dit spannend vonden en eenmaal bij de dierenarts viel iedereen al snel in slaap. Alle pups zijn gezond verklaard dus altijd een heugelijk feit!

Op 27 juli is de nestinventarisatie geweest en dat was zoals altijd ontzettend gezellig en deskundig. Er is geen DS gevonden, twee blokstaarten, geen navelbreukjes, allemaal een schaargebit dus ik ben zeer blij met deze uitkomst! Gezondheid en gedrag blijft altijd voorop staan als fokker. 

 

Week 8

In de laatste week wordt er veel gespeeld, gerend, geslapen, gestoeid, geknuffeld en ook kennis gemaakt met regen. De eerste dag vonden ze het nog erg spannend al dat water van boven maar de tweede regendag hoefde niet iedereen meer onder het afdakje of in de omgebouwde schuur. Wel is en blijft duidelijk dat ook RR pups niet echt gediend zijn van al die nattigheid. Moeder Tinkerbell vind het super leuk nog even met de pups te spelen nu ze niet meer hoeft te voeden. Voor alle pups zijn enorm lieve baasjes gevonden dus zoals altijd zijn we daar erg blij en dankbaar voor. Na 8 hele, hele drukke weken is het fijn om te zien dat de pups elders een mooi tehuis vinden. Het zijn allemaal lieve, leuke hondjes die hun eigen karakter hebben en altijd kwispelen als ze mensen zien dus een geslaagde socialisatie waarbij mijn oudste dochter Yoni en de oppas studenten Aurelia, Rosa en Anna een grote rol speelden!

Vader van dit nestje is Maxi: Ave Caesar Fabulous Fortune