Rawridge Tinkerbell


Roepnaam: Tinkerbell

Geboortedatum: 10-10-2015

Moeder: Huntingridge Heart of Gold (Imp Australia – NHSB 2908617, roepnaam Matong) 

Vader: Jelany Red Abako (RKF 2863714, Russisch kampioenen boek)

NHSB: 3021076

Kleur: Tarwe

Levergen: Bb (aanwezig via moeder)

Schofthoogte: 65 cm

Gewicht: 37 kilo

Gebit: Compleet schaargebit

HD A

ED vrij

DM: N/N (vrij)

D-Locus: DD 

Ridge gen: RR

JME N/N (vrij)

Stamboom

Tinkerbell is een lief en mooi teefje dat bij ons is gebleven vanuit Matong haar eerste nest op 10 oktober 2015. Ze is erg ondernemend, rustig in temperament, vriendelijk, zelfstandig, lichamelijk sterk en supersnel in het open veld. Samen met haar moeder en zussen jaagt ze graag achter reeën aan want ze houdt enorm van hard rennen. Gelukkig hebben ze nog nooit iets gevangen… Op de show doet ze het goed en krijgt zeer mooie beoordelingen. Echt leuk vind ze show niet en rent altijd zo snel mogenlijk door de ring zodat ze maar weer klaar is. Met 5 jaar oud is ze bijzonder stabiel, rustig en zeker van zichzelf in omgang met zowel mens als dier. Tink is een uitermate gemakkelijke Ridgeback die goed luistert en nooit onverwachtste dingen uithaalt. Graag ligt ze op de bank lekker te slapen, vooral na een fietstocht waar ze intens van geniet. Op 7 maart 2020 kreeg Tink haar eerste nestje en op 9 juni 2021 haar 2e en laatste. Veel pups uit deze nestjes zijn net als Tink bijzonder relaxed en gemakkelijk in de omgang. We zijn erg blij met Tink in onze roedel!

Grootmoeder Ekzotic Lend Ellada (website www.jeremyred.ru)
Grootmoeder Sixemm Scout Nordic Star (Amanzi – website http://www.angelfire.com/ri/huntingridge/index1.html)
Grootvader Kipsigis Tangaa (foto via bovenstaande website van Dianna Brennan ‘Huntingridge’ maar de reu eigenaar is G. Jane van kennel Kipsigis in Victoria)

Tinkerbell dik 7 maanden oud en de 2e prijs bij KC Zwolle op ‘Dag van de Hond 2016’
Tink 9 maanden en een uitermate mooie dame die ongeveer haar hoogte heeft bereikt (en duidelijk een paar cm hoger is geworden dan haar moeder) maar die nu nog zal uitgroeien.
Tink 14 weken oud
Tinkerbell 11 weken oud